2011-02-10. Patalpino: Energetikas

2020 aisiais Lietuva turės naują atominę elektrinę

2020...

Prognozuotojas: Energetikas

Lietuva dar neprarado galimybių 2020 aisiais turėti naują atominę jėgainę. Tuo įsitikinęs šalies energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Šaltinis: http://www.alfa.lt/straipsnis/10525580/

Ar prognozė pasitvirtins?

Pritaria: 26% (1461)
Prieštarauja: 74% (4203)
Nori sužinoti ar ši prognozė pasitvirtins?
Loading...
Pasidalinkite:

Komentarai (9)

  • Jūsų vardas*
  • Jūsų komentaras*
* Lietuvos pilietis  2011-11-02
Pagaliau Lietuva,padedama Japonijos firmos Hitachi pasistatys, atominę elektrinę, sveikinu.
* Antanas  2011-03-07
Aš valdžios nesuprantu, kodėl nėra objektyvios informacijos, apie šį labai svarbų, Lietuvai projektą. Kaip vyksta derybos, maždaug kokių šalių, įmonės domisi šiuo projektu. Dėl konfidencialių priežasčių, firmų pavadinimų, galit neįvardinti, bet maždaug, kada bus pasirašytos sutartys, kada realiai, bus parengtas projektas, visuomenei pristatytas maketas, naujos Visagino atominės elektrinės. Kada realiai prasidės statybos,kokio galingumo ir tipo, bus jos reaktoriai. Dabar atrodo, kad nieko nevyksta, tik visuomenė maitinama,pažadais kad bus pastatyta 2016, paskui 2018-2020, kiti 2025,2050. Reikia konkretumo.Kodėl prakeiktais tarybiniais laikais. Ignalinos atominę elektrinę, kuria uždarėme, pradėjo planuoti 1975, o jau 1983 paleido pirm1 bloką, 1987 antrą bloką, būtų statę dar du blokus, jeigu ne Černobylio avarija. Pasidarėme kažkokia ne statytojų, o griovėjų tauta. Suprantu ES nurodymu turėjome uždaryti IAE, bet per tiek metų, jau seniai galėjome pasistatyti kelias atomines, visas jungtis, dujų terminalus, pereiti nuo dujų ant elektros energijos.
* Elektros pirkėjas  2011-03-01
Aš manau, kad ne viskas taip paprasta. Kadangi pas mus daugiau demokratijos, nei Rusijoje tai daugiau ir eskaluojamas šis klausimas. Manau, tai yra natūralu.
* antanas  2011-02-24
Man atrodo, jeigu norima ką nors turėti, reikia daryti iškart, nieko nelaukiant. O dabar kalbama, kad statybų pradžia 2013- 2014 metais. radus investuotoją statybos firmą, reikia pradėti statyti iškart. Jeigu taip lauksime pasitrauks, šalys su kuriomis norime šią atominę jėgainę statyti, Lenkija, Latvija ir Estija. Jos pasistatys savo atomines jėgaines O Lietuva turėdama visą infrastruktūrą Ignalinos atominės jėgainės, liks kaip sakoma ant ledo.Rusija mažai kalbėdama, jau pradėjo statyti, Kaliningrado srityje savo atominę jėgainę. Ir taip pat pasistatys elektros jungtis su Lenkija, jeigu toliau, tik kalbėsime, o nieko nedarysime, tai Rusijos reikės paprašyti, kad mums padarytų, jungtį su Kaliningrado sritimi ir importuoti ne tik dujas, bet ir elektros energiją.Po antrojo pasaulinio karo, jeigu , kaip dabar vadinama Sovietų Sąjunga,taip būtų statę, tai mes šiandien neturėtume nei vienos elektrinės.
* Bobute  2011-02-21
Na jeigu Lietuva neisiskolintu statydama atomine ir elektros kainos pastacius nukristu iki 12ct/kWh kaip senais laikais tai butu fantastika :)
* Specas  2011-02-21
Populiariausias šiuo metu statomų branduolinių jėgainių finansavimo modelis - 50 proc. paskolų, o kiti 50 proc. - konsorciumo dalyvių lėšos. Konsorciumą galėtų sudaryti ne tik Lietuvos pramonės įmonės, bet ir susidomėjimą šiuo projektu rodančios Latvijos, Estijos, Vokietijos, Prancūzijos, JAV bei keleto kitų užsienio šalių kompanijos. Valstybės indėlis galėtų apsiriboti leidimu naudotis perspektyvia infrastruktūra..
* Specas to bobute  2011-02-21
Lietuva negali prisiimti tokių didelių finansinių įsipareigojimų. Naujas reaktorius turėtų veikti rinkos sąlygomis ir turėtų būti statomas komerciniu pagrindu, pasitelkus stambių, turinčių didelę patirtį Europos šalių kompanijų kapitalą
* Citrinas  2011-02-17
O aš tai tikiu, kad turint savo atominę, vistiek elektra ilgalaikėje perspektyvoje atsieis pigiau.
* Bobute  2011-02-12
Neduok tu dieve, jeigu statysim atomine tai dar musu anukai uz elektra mokes 10kart brangiau kol grazinsim skola uz ta atomine..
Man gerai ir be atomines.. pirkti is kitu yra zymiai pigiau ateinanciu 20 metu.. kaip beje yra zymiai pigiau pasitatyt vejo jegainiu parka baltijos juroje ar nutiesti jungti iki svedijos ar kur ten :)
Apie mus | Susisiekime! | Reklama
Sprendimas: UAB Interprekyba © 2024 Prognozavo.lt.